Trek'n Eat Emergency Food
0 ArtykułTrek'n Eat - żywność liofilizowana
Marka Trek’n Eat jest światowym producentem żywności liofilizowanej, od 2004 r. współpracującym z marką outdoorową Katadyn. Produkcja żywności liofilizowanej opiera się na procesie całkowitego usunięciu tlenu z opakowania, który zastępowany jest azotem, co zapobiega szybkiemu psuciu się żywności. Proces liofilizacji nie pozbawia produktów cennych składników, witamin i minerałów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Asortyment żywieniowy Trek'n Eat obejmuje dania główne, dania dla wegan, ryby, mięso, przekąski (suszone owoce), desery, warzywa, placki, mieszanki, napoje, masło w proszku i wiele, wiele innych umożliwiających zaspokojenie głodu przez amatorów wymagających wypraw i wędrówek.
Trek'n Eat Emergency Food- pełnowartościowy posiłek dla miłośników survivalu i sportowców
W gamie produktów Trek’n Eat znajdziemy pełnowartościowe i wysokokaloryczne posiłki, które pozwolą nam na pokrycie zapotrzebowania organizmu na makro- i mikroelementy w każdych, nawet najbardziej ekstremalnych i surowych warunkach. W składzie znajdziemy wszystko, co potrzebne do sprawnego funkcjonowania organizmu: białka, tłuszcze, węglowodany i witaminy. Żywność Trek’n Eat doceniana jest przez wielu survivalowców, gdyż niczym nie ustępuje tradycyjnym posiłkom, a przy tym jest banalnie prosta w przygotowaniu. Z posiłków Trek’n Eat bardzo chętnie korzystają również kolarze, alpiniści oraz wspinacze górscy, którym zależy nie tylko na wysokoenergetycznym posiłku, lecz również na zminimalizowaniu wagi swojego bagażu lub roweru, co w przypadku wymagających i długotrwałych eskapad ma niebagatelne znaczenie.
Trek'n Eat Emergency Food-prosty w przygotowaniu i zajmujący mało miejsca
Przechowywanie żywności Trek’n Eat nie sprawia żadnego problemu. Zajmuje niezwykle mało miejsca. Każde danie zapakowane jest w szczelnie zamkniętych woreczkach. Produkty charakteryzują się długim okresem przydatności do spożycia (minimum 2 lata) oraz opatrzone są specjalnym certyfikatem gwarancji świeżości. Mogą być przechowywane w temperaturze 20°C ± 5. Przygotowanie pełnowartościowego i sycącego posiłku może odbywać się w każdych warunkach. Wystarczy jedynie zalać nasz liofilizat wodą i zamieszać, aby otrzymać pyszny w smaku, pełnowartościowy i wysokoenergetyczny posiłek z powodzeniem zastępujący nam danie główne, deser lub przekąskę.